Is het niet heerlijk? Je woning een mini make-over geven zonder dat je daar veel moeite voor hoeft te doen?

Voordat ik opzoek ging naar een alternatief had ik in de woonkamer stoffige linnen gordijnen, die mijn moderne interieur een oubollig tintje gaven.

In de woontrends zien we steeds meer rolgordijnen, daarom heb ik duo rolgordijnen op maat laten maken en mijn woonkamer is er enorm van opgefrist.

In eerste instantie was ik van plan gewone rolgordijnen te kiezen, maar na uitvoerig vergelijkwerk, heb ik gekozen voor een wit duo rolgordijn zodat ik de lichtinval perfect kan regelen op elk moment van de dag.

Wil je weten waarom ik voor duo rolgordijnen heb gekozen? Lees dan snel verder.

Hoewel voor mijn huiskamer een wit duo rolgordijn de perfecte keuze was, kunnen in andere ruimtes ook juist verduisterende rolgordijnen, lichtdoorlatende rolgordijnen of transparante rolgordijnen het mooist zijn.

Daarnaast is de keuze in stoffen enorm, waardoor je de rolgordijnen op maat precies aan kunt laten sluiten bij jouw interieur.

Om jou het speurwerk te besparen heb ik hieronder uitgebreid aandacht besteed aan deze soorten raamdecoratie.  De voordelen van rolgordijnen en duo rolgordijnen heb ik op een rij gezet zodat jij alleen nog maar jouw perfecte match hoeft uit te kiezen.

Wat zijn rolgordijnen en wat zijn de voordelen van rolgordijnen?

Rolgordijnen geven door een eenvoudig systeem de mogelijkheid om de gordijnen op en af te rollen.

Rolgordijnen zijn heel praktisch en vrijwel voor elk soort raam geschikt, zelfs voor draai- kiepramen.

Door de vele mogelijkheden zijn er opties voor veel verschillende woonstijlen.

Zo is een transparante beige rolgordijn heel mooi in landelijke huiskamer. Een rolgordijn in het grijs matcht daarentegen juist prachtig in een modern strak interieur.

Wat je stijl ook is, er is altijd wel een rolgordijn dat past in jouw woonstijl.

Rolgordijn zijn zeer eenvoudig in gebruik en een betaalbaar alternatief voor de klassieke schuifgordijnen.

Op de slaapkamer wordt er veel gekozen voor verduisterende rolgordijnen om het licht van buiten niet naar binnen te laten komen, maar deze gordijnen zijn natuurlijk ook geschikt voor andere ruimtes.

Wat zijn duo rolgordijnen en wat zijn de voordelen van duo rolgordijnen?

Voor een unieke manier om met lichtinval te spelen zijn duo rolgordijnen de perfecte oplossing.

De gordijnen bestaan uit twee lagen, die afzonderlijk van elkaar bewogen kunnen worden.

De lagen bestaan beide uit banen van transparante en verduisterende stof, zodat je door de twee lagen over elkaar te laten schuiven, het licht precies kunt regelen.

Duo rolgordijnen worden ook wel roljaloezieën genoemd, ze geven een strakke feel aan de ruimte en passen goed in een modern interieur.

Duo rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende versies zoals: duo rolgordijn wit, duo rolgordijn zwart en duo rolgordijn grijs, maar uiteraard ook in andere kleuren.

Dé verschillen tussen rolgordijnen en duo rolgordijnen

Rolgordijnen en duo rolgordijnen zijn allebei zeer geschikt als raamdecoratie.

In tegenstelling tot gewone rolgordijnen zijn duo rolgordijnen opgebouwd uit twee lagen stof die los van elkaar kunnen worden bewogen zodat je de lichtinval zelf kunt regelen.

Wanneer duo rolgordijnen helemaal naar beneden zijn getrokken kan je ervoor kiezen om de stoflagen te verschuiven zodat ze alsnog open kunnen of helemaal gesloten blijven.

Duo rolgordijnen geven hierdoor ook de mogelijkheid om te variëren in mate van privacy.

Rolgordijnen en duo rolgordijnen: verschil in prijs, de maten en kleuren

De conventionele rolgordijnen zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen en kleuren, zoals een beige rolgordijn, rolgordijn in het grijs of juist een rolgordijn in een felle kleur.

De stoffen die gebruikt kunnen worden voor duo rolgordijnen zijn iets beperkter, je kunt in ieder geval kiezen tussen een duo rolgordijn wit, duo rolgordijnen beige, duo rolgordijnen bruin, duo rolgordijn grijs of duo rolgordijn zwart.

De baanhoogtes van duo rolgordijnen zijn verkrijgbaar in banen van 4,5 tot 40 cm zodat je precies kunt kiezen wat het mooist in jouw interieur past.

De duo rolgordijnen zijn verkrijgbaar in breedte tot 270 cm en dus ook geschikt voor grote ramen. Normale rolgordijnen zijn zelf tot 4 meter breed verkrijgbaar. Doordat normale rolgordijnen uit één laag stof bestaat in plaats van twee, zijn ze ook een stukje voordeliger.

Of je nu kiest voor normale rolgordijnen op maat of juist voor duo rolgordijnen op maat, voor transparante rolgordijnen, verduisterende of lichtdoorlatende rolgordijnen, je vindt altijd de perfecte raamdecoratie voor jouw huis via ilumio.nl.